Съставки :
- 3 картофа обелени и нарязани
- 2 чаени лъжички зехтин
- ½ чаена лъжичка сол
За “бекона”:
- ½ чаша нарязани бадеми
- ½ чаена лъжичка смлян кимион
- ½ супена лъжица пушен червен пипер
- ⅓ чаена лъжичка люти чушки
- ½ чаена лъжичка чесън на прах
- ½ черен пипер
- ½ чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица сос тамари
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1 1 супена лъжица вода
Гарнитура:
- 1 чаша нарязано веган сирене
- ⅓ чаша нарязани черни маслини
- 1 авокадо, обелено и нарязано на кубчета
- ⅓ чаша нарязани чери домати
- 1 ситно нарязан халапеньо
- 2 супени лъжици нарязан на ситно пресен лук
- 1 супена лъжица веган майонеза
- 2 супени лъжици барбекю сос
Подготовка:
Загрейте фурната до 120°C.
Покрийте тавата за печене с хартия за печене.
В малка купа добавете всички съставки за бекона с изключение на бадемите. Когато съставките се смесят и комбинират, добавете бадемите и разбъркайте. Подредете подправените бадеми на един слой върху тава за печене и печете във фурната за около 7 минути до златисто и оставете настрана.
Загрейте фурната на 190°C.
Поставете нарязаните картофи в същата тава за печене, намажете със зехтин и поръсете със сол и печете около 20 минути, докато станат хрупкави.
Поръсете веган кашкавал върху картофите и веднага върнете в предварително изключената фурна и оставете сиренето да се разтопи. След това отгоре намажете с люти чушки, домати, авокадо, черни маслини, веган майонеза и барбекю сос. Поръсете с малко пресен лук и се насладете!