Чийзкейк в ябълка

Back to Блог
Чийзкейк в ябълка

Чийзкейк в ябълка

Сладко изкушение, което не само е вкусно, но е и здравословно!

Съставки: ⠀
  • 4 жълти ябълки ⠀
  • 200 гр рикота ⠀
  • 50 грама захар ⠀
  • 1 пакетче ванилова захар ⠀
  • 1 яйце ⠀
  • 1/2 бутилка екстракт от ванилия ⠀
  • Карамелен сос ⠀
  • Лешник ⠀
  • Стафиди ⠀
Подготовка: ⠀
Загрейте фурната до 150°. Смесете сиренето със захарта, ваниловата захар и екстракта от ванилия, след това добавете яйцето и продължете да бъркате, докато стане хомогенна маса. ⠀
Отрежете горната част на ябълките и издълбайте вътрешността на ябълката, за да направите „купа“. Напълнете всяка ябълка със сместа от сирене. Печете във фурната, докато ябълките придобият приятен златист цвят (около 40 минути, всичко зависи от фурната и размера на ябълките, моля проверявайте отново и отново). ⠀
След изпичане оставете ябълките да изстинат до стайна температура, след което ги приберете в хладилник за 2-3 часа. ⠀
Преди сервиране залейте ябълките с карамеления сос, стафидите и лешниците. ⠀
Приятен апетит!

Share this post

Back to Блог