Ризото от тиквички с фризе салата
Ризото от тиквички с фризе салата
Вкусна и здравословна рецепта за ризото от тиквички, която може да приготвите с помощта на Мултифункционално ренде Multidicer
- 20 мл зехтин
- 200 г ориз за ризото
- 300 г нарязани тиквички
- 100 г лентички тиквички
- 1 шалот обелен и нарязан на кубчета (или обикновен лук)
- 1 скилидка чесън обелена и нарязана на кубчета
- 500 мл зеленчуков бульон
- 50 г сирене маскарпоне
- 100 мл сухо бяло вино
- 25 г настърган пармезан
- Кора от 2 лимона
За дресинга на ризото с тиквички:
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 1 чаена лъжичка вода
- 50 мл растително масло
- 25 мл бял винен оцет
- Сол и черен пипер
- 1 маруля фризе (само вътрешните листа)