Предстои ли ви рожден ден? Романтична вечер с половинката си? Или просто искате да подсладите деня си? Имаме перфектната рецепта!
Нашето
ренде Роко се използва за настъргване на морковите на ситно.
Съставки за белия пълнеж:
- 300 г ядки кашу
- 400 мл кокосово мляко
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 5 супени лъжици мед или кленов сироп
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Съставки за микса от моркови
- 2 по-големи моркова
- 250 грама орехи
- 200 г фурми
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- щипка индийско орехче
- 100 г кокосово брашно
- нар
- Прясна мента
подготовка
Накиснете кашуто във вода колкото е възможно по-дълго (за предпочитане предната вечер ), след това изстискайте и добавете в блендер с кокосово мляко, лимонов сок, мед и екстракт от ванилия . Смесете всички съставки, докато получите кремообразна маса. Оставете тази смес във фризера, докато стегне.
Смесете фурмите на сладка паста в блендер с много малко вода.
След това извадете и оставете настрана.
Смесете орехите заедно с подправките и екстракта от ванилия, след което добавете пастата от фурми и морковите, предварително настъргани на ситно . Смесете тази смес за кратко и след това я изсипете в купа.
Добавете кокоса към сместа от моркови и разбъркайте, за да се комбинират добре.
Намажете кръгла форма за кекс с кокосово масло и отгоре разпределете сместа от моркови. След това се залива с направената по-рано бяла плънка .
Поставете тортата във фризера, за да стегне. Отгоре поръсете пресен нар и мента за допълнителен свеж вкус.